OUDPRINSEN

Op de volgende pagina’s een samenvatting van de ervaringen van de Oud prinsen.
Zij hebben allemaal het verzoek gehad om aan de hand van een aantal items hun ervaringen te beschrijven. Wij hebben de reactie van ieder samen gevat en ook citaten uit hun reactie overgenomen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1980 - 1981 Martien van Uden †

In 1980 is de carnavalsclub gestart met ondergetekende als eerste prins.
De Heikneuters zijn gegroeid en er kwam van alles bij, zoals kindercarnaval met een eigen jeugdprins,de boerenbruiloft,de hofkapel enz.
Zo zie je dat carnaval op de camping in de zomer ook een groot feest kan zijn en de carnavalsclub het geweldig heeft gedaan.
Mijn prins zijn in het eerste jaar was geweldig alles was nieuw en iedere avond was weer een verrassing hoeveel mensen er zouden komen. Ik ben er trots op niet zomaar een prins geweest te zijn maar de allereerste. 

www.cvdeheikneuters.nl

1981 - 1982 Mario van Bommel 

Als eerste niet Brabantse Prins, en nauwelijks bekend met het carnaval, was het voor Mario even wennen. Maar omdat de Heikneuters nog een jonge vereniging was en er ook een aantal leden niet uit het zuiden kwam lukte het Mario om op een waardige wijze zijn taak te vervullen.
Mario was de eerste Prins die op en zelf gebouwde wagen meedeed aan de Halfvasten optocht in Zeeland en al meteen de tweede prijs uit de wacht wist te slepen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1982 - 1983 Jan Schipper †

Toen Jan Schipper komend uit een super cup zich melde als Jan d’n urste stond hij op de camping al bekend al de Opa van de camping. Het is dan ook niet vreemd dat hij en ook zijn vrouw bijzonder veel genoten hebben van de Jeugd carnavals middag in de zomer.
Hij was de enige prins die de beschikking had over twee adjudanten, hij had namelijk twee schoonzoons op de camping staan en hij kon niet kiezen.
Als je hem vraagt zou je het nog een keer willen doen is zijn antwoord: als ik iets jonger was dan 80 zou ik het zo weer over doen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1983 - 1984 Marinus Hobert †

Uit een totempaal kwam Prins Marinus d’n urste. Hij gaf zich, waar hij ook kwam, met volle energie aan het feest gedruis Samen met zijn adjudant Kick en zijn page Jolanda, waarvan hij zegt: “ Dat ware hele goeie “, genoot hij met volle teugen van de bezoeken die gebracht werden aan andere verenigingen.
Hij zorgde ervoor dat het Café het Jachthuis, nu de Pannenkoeken bakker, zo’n beetje het tweede clubhuis van de Heikneuters werd. Achter de bar van het Jachthuis heeft dan ook altijd een foto van Prins Marinus gehangen.
Het absolute hoogte punt van zijn carnavals jaar was het behalen van de eerste prijs in de half vasten optocht van Zeeland. 

www.cvdeheikneuters.nl

1984 - 1985 Henk Thijssen

Prins Henk was de laatste prins die in januari aan de Heikneuters werd voorgesteld. In zijn voorbereidingen naar het grote moment van de onthulling heeft hij nogal wat ontberingen mee gemaakt. Het vroor 20 graden op die 12e januari en er lag een dik pak sneeuw, ook op vak 7 zodat hij zijn auto uit moest graven. Maar de avond maakte alles goed, zo schrijft Prins Henk : "En daar stond ik dan als Henk d’n urste van de Heikneuters een geweldige ervaring en aanrader. Want van de vrieskou, die buiten heerste, was niets meer te merken door de hartelijke en warme felicitatie’s. Een geweldig jaar echter ik was maar 10 maanden prins, nog niet eens 11.......".

www.cvdeheikneuters.nl

1985 - 1986 Frans Samsom †

“Ik was zeer verbaasd dat ik als rand stedeling werd gevraagd voor het Brabantse carnaval“, schrijft Oud prins Frans.
Al was het in het begin wat spannend en onwennig mar met steun van zijn adjudant werd het een Topjaar zoals Frans dat verteld.
Een jaar waarin vele artiesten optraden zoals Nico Haak Piet Veerman, de Alpenzusjes die voor volle zalen zorgden. Een hoogte punt was het optreden van Danny Christian en natuurlijk de halfvasten optocht.
In die jaren was de betrokkenheid van de dames bij het carnavals gebeuren minimaal en Oud prins Frans pleit er dan ook voor om daar iets aan te doen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1986 - 1987 Gerrit Keijzer †

Toen ik prins was, was het bier nog te betalen. Een rondje geven deed ik met plezier, schrijft Gerrit den urste Zijn mooiste moment was de opkomst, stappend door een papieren vlies en genieten van het applaus. Om zo een jaar met andermans veren te pronken.
Ook zijn vrouw Annie heeft met volle teugen genoten van het prinsdom van haar Gerrit, zij voelde zich bijzonder betrokken, getuige de 27 witte dassen die zij breide voor Oud prinsen en Raadsleden.
Tijdens de halfvasten optocht viel de wagen uit door een klapband, terwijl we goed op weg waren naar een hoge klassering dat deed Gerrit pijn hij beschrijft dat met de woorden: hoog op de wagen staand knalde mijn Prinsdom in een keer naar de maan: Jammer! 

www.cvdeheikneuters.nl

1987 - 1988 Piet Houdijk †

Na vijf prinsen die allen dezelfde adjudant Kick hadden, gaf Piet Houdijk te kennen dat hij graag zijn zoon als adjudant wilde hebben. Deze wens werd natuurlijk gehonoreerd .
Als Boschenaar zat carnaval vieren in zijn bloed.
Piet was muzikant en ook een van de mannen die de huidige kapel Zonder Drank Geen Klank Oprichtte. Als Oudprins wilde hij best actief blijven maar koos toch voor de kapel. 

www.cvdeheikneuters.nl

1988 - 1989 Sjaak Janssen 

Sjaak was een trouwe gast van de activiteiten van de Heikneuters en deed ook vaak actief mee als artiest tijdens de zittingen samen met zijn vrouw Corry bracht hij vele kolderieke stukjes waar vele mensen van genoten.
Het Prins zijn was hem niet vreemd hij was immers in zijn geboorte dorp Beugen al eens Prins geweest. Het was dan ook voor hem een bijzondere ervaring toen hij zijn carnavals maten uit Beugen op een van de Heikneuter avonden mocht ontvangen.
Tijdens de zitting mocht hij toekijken hoe zijn mede gasten van vak 2 hem een eerbetoon brachten op het podium. 

www.cvdeheikneuters.nl

1989 - 1990 Marinus van de Linden 

Marinus d’n twidde beter bekent als Marinus de groenteboer van vak 7 heeft een prachtig jaar gehad. De mooiste herinnering heeft hij aan het bezoek aan Grave. Hij schrijft daarover het volgende: De raad van Elf had al gauw door dat er die avond niets aan was, er werd een busje geregeld en er werd naar het witte huis gebeld dat we er aan kwamen.
Dat was pas gezellig. Midden in de nacht stond Co ( Rutting redactie ) het verkeer te regelen. Er was helemaal geen verkeer, maar dat zag hij ook niet meer.
We dachten laat hem maar zo moesten we helemaal naar de camping lopen en dat was een flink stuk met veel pintje's in de kraag.
Dat was een heel fijne avond (nacht). 

www.cvdeheikneuters.nl

1990 - 1991 Hendrik Verbruggen 

Ook voor Prins Hendrik den urste was de onthulling een belevenis. Zijn adjudant Kick die toen vaste adjudant was heeft hij ervaren als een prima kerel die het voordeel had dat hij precies wist hoe het in de club draaide.
Het woord voeren hoefde hij eigenlijk niet want zo schrijft hij: als vorst Cas het woord voert doet hij dat zo dat wanneer je zelf de microfoon krijgt haast alles al is gezegd wat gezegd moet worden. Prins Hendrik was de eerste en enige prins die een toilet aan boord had op de Prinsen wagen.
Het was wel wat link vanwege enkele losse luiken. Hij herinnert zich nog dat Teun terwijl hij op dat toilet stond zo’n luik op zijn hoofd kreeg.  

www.cvdeheikneuters.nl

1991 - 1992 Nico van Holst 

Ik vergeet nooit dat de geheim raad, bestaande uit Cas de Greeff, Co Rutting en Frans Terbeek mij kwamen vragen de nieuwe Prins te worden van de Heikneuters. Ik had er geen flauw benul van wat er van me verwacht werd, maar dat werd me al snel ingefluisterd. Ik bewaar leuke herinneringen uit de tijd als Prins.
Men had bedacht dat ik bij de onthulling uit de lucht naar beneden zou komen op het toneel in de grote zaal. Er kwam een prachtig ballet met rook kanonnen en ik hing daar maar met mijn kop in het plafond tussen de glaswolplaten!!!!
Toen veel rook en tromgeroffel en ik “daalde” neder op het toneel. Ik was blij dat ik weer met beide benen op de vaste grond stond.
In dit seizoen is mij de grote feestavond vanwege het jubileum het meest bij gebleven. Honderden gasten van andere carnavals verenigingen kwamen op bezoek en heel veel gasten van de camping waren ook aanwezig.Het was een knaller van een avond.
Verder in het seizoen hebben we verschillende bezoeken afgelegd aan verenigingen in de omgeving, waarbij de vereniging uit de “Graaf” op mij de meeste indruk heb gemaakt. 

www.cvdeheikneuters.nl

1992 - 1993 Kick Brouwer 

Na 11 jaar lid te zijn geweest van de Heikneuters, en tot die tijd 9 prinsen gediend te hebben als adjudant, kwam ik in 1993 uit de koelkast.
Dat is natuurlijk wel even iets anders, 9 jaar als tweede man toch een beetje op de achtergrond en dan plotsklaps midden in de schijnwerpers.
Hoewel het prins zijn toch iets speciaals is en ik trots was dat de geheim raad me vroeg was ik bij mijn afscheid weer blij dat ik naast mijn opvolger Prins Tinus kon gaan staan als adjudant.
Het was een rustig, gezellig jaar voor de Heikneuters, omdat in 1992 een jubileum jaar was geweest. Mijn adjudant Nico probeerde mij met raad en daad bij te staan, doch ik ben toch een drietal scepters kwijtgeraakt. 

www.cvdeheikneuters.nl

1993 - 1994 Tinus Verstraten 

Drie maal zijn de Smouskes bij hem aan de deur geweest om hem te vragen als Prins. “Ik prins carnaval ik moet er niet aan denken.
Het was op een zonnige zaterdag dat ik een verschil van mening had met Cas en wat over de camping liep te mijmeren , toen Harrie mij zei Tinus of ge efkes bij Cas op kantoor wilt komen. Daar zat ik nu net niet op te wachten maar toe maar.
Toen ik binnen kwam zag aan Cas z’n gezicht dat bui over was, hij draaide er niet lang omheen “Tinus we zouden het heel leuk vinden als jij dit jaar Prins zou willen worden van de Heikneuters. Het inhoudelijke van het prins zijn laat ik graag een ander vertellen.
Voor mij telt Als je geen Prins van de Heikneuters bent geweest weet je niet wat je mist “ge moet ut meemaken ut is skon. Samen met alle Heikneuters, mijn adjudant Kick, de campinggasten heb ik een tijd gehad die ik nooit had willen missen.  

www.cvdeheikneuters.nl

1994 - 1995 Hans Kuijs †

Na het gewicht van Prins Tinus gooide de Heikneuters een lichte Prins in de strijd. Die niet voor het voeren van eigen naam koos maar voor een naam die beter bij hem paste :
Prins Hannes d’n urste. Als marktkoopman kwam hij bij zijn onthulling achter een kaas kraam vandaan. De camping gasten kenden hem beter als “de Kaasboer” die overal waar het maar feest was te vinden was. Energiek voerde hij zijn taak als prins en soms wel eens zo dat zijn adjudant toestemming vroeg om sportschoenen te mogen dragen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1995 - 1996 Gerrit Pothuizen 

Prins Gert was geen vreemde in het carnavals wereldje. In Vinkeveen was hij jaren lang actief in de plaatselijk carnavals vereniging de Steupels . Met deze vereniging heeft hij ook een bezoek gebracht aan de Heikneuters. En in de begin jaren van de Heikneuters was hij actief in het bestuur en zocht ook in de geheim raad diverse malen naar een nieuwe Prins.
Het viel hem als ras carnavalsvierder dan ook wel eens tegen dat de raad van elf in het begin wat moeilijk op gang te krijgen was. Halfvasten, het Tonproatersgala en de optocht, is voor hem een weekend geworden om nooit meer te vergeten. Al stond hij samen met zijn adjudant op eenzame hoogte op de wagen bijna uit te drogen. 

www.cvdeheikneuters.nl

1996 – 1998 Wil Vink 

Prins Wil zou de eerste prins zijn die twee jaar de Heikneuters zou aanvoeren als wist hij dat nog niet toen hij onthuld werd.
In 1997 werd Brabant getroffen door de varkens pest en kon de halfvasten optocht niet door gaan. Zodat Prins Wil dit evenement moest missen. Toen in september dan ook in overleg met het bestuur hem gevraagd werd nog een jaar aan te blijven hoefde hij daar niet lang over na te denken.
Hij heeft zoals hij schrijft Twee grandioze jaren gehad en enorm veel geleerd van zijn adjudant Kick.
 

www.cvdeheikneuters.nl

1998 - 1999 Marien Nass

Prins zijn op de Heische Tip was een bijzondere ervaring, zeker omdat ik enkele jaren daarvoor ook Prins Marien den Urste was geweest van onze bevriende CV de Smouskes uit Zeeland. Vergelijkingen of verschillen hiermee gaan niet op omdat de beide verenigingen heel andere programma's hanteren.
Wat me nog erg goed bijstaat was dat, onze latere Prins, Ton van Beest zich goed thuisvoelde in zijn rol als adjudant en dat hij samen met zijn vrouw Thea ervoor zorgde dat er aan mijn outfit helemaal niks mankeerde. 

www.cvdeheikneuters.nl

1999 – 2001 Ton van Beest †

Herinneringen aan twee prachtige jaren. Samen met zijn klein gevolg, dansmarieke Dorothee en Nar Ferdy heeft hij twee jaar de scepter gezwaaid over het Heikneuters rijk.
Soms zwaaide hij iets te overmoedig met als gevolg dat hij de geschiedenis in gaat als, de Prins die zijn scepter kwijt was. Het duistere sprookje : De scepter van Prins Ton geregisseerd en geschreven door Mieke en Tinus zal hem dan ook altijd bij blijven.
De samenwerking met zijn adjudant Bert en de raad van elf heeft hij bijzonder gewaardeerd. Een tegenvaller was het uitvallen van de halfvasten optocht in 2001 door de MKZ crisis. Maar ondanks deze tegenvaller denkt prins Ton met veel plezier terug aan die periode. 

www.cvdeheikneuters.nl

2001 - 2002 Roel van de Dungen 

Als Prins van de Heikneuters maak je hele leuke momenten mee. Om maar wat te noemen: de onthullingsavond, het boomzagen, halfvastenoptocht, kindercarnaval en de afscheidsavond.
Het belangrijkste gedeelte wil ik nog graag even speciaal belichten. Namelijk het Kindercarnaval. We maken met z’n allen verschrikkelijk veel lol op deze dag, maar de meeste voldoening hebben we toch wel van het plezier dat de kinderen er zelf aan beleven om op deze dag in de zomervakantie, verkleed in de meest mooie outfits, mee te lopen in een optocht over de camping.
Daarbij kregen ze nog een glaasje limonade en een snoepje. Onder het genot van een skôn stukske muziek gespeeld door onze huis muzikanten zie je de kinderen genieten.
We weten waar we het voor doen! Want wie de jeugd heeft…… 

www.cvdeheikneuters.nl

2002 - 2003 Bert in den Haak †

Hoogtepunten: Het hele jaar door.
Jubileum jaar van de Heikneuters, 22 jaar met vele extra activiteiten voor jong en oud, uitgave van een prachtig jubileum blad. Een Magic onthulling.
Een prachtige muziek dag met onze eigen “ Zonder drank geen klank” en nog een zestal orkesten.
De Lady’s day met creatieve uitspattingen van de Raad van Elf.
De Halfvasten optocht met een 1e prijs en dan natuurlijk het kindercarnaval met belangstelling van Radio/TV Omroep Brabant.
Tegenvaller: Het niet kunnen presenteren van de grote Heikneuter Bingo met als Bingomolen een Betonmolen.
Een carnavals jaar om nooit te vergeten, ik ben er trots op dat ik Prins Bert d’n Urste mocht zijn van zo’n prachtige vereniging. 

www.cvdeheikneuters.nl

2003 - 2004 Cor Verbeek 

Prins van de Heikneuters zijn na een grandioos Jubileum jaar.
Zware opgave, maar achteraf kijkend is het een geweldig jaar geworden met de steun van de Raad van Elf.
Prachtige onthulling met Zuid- Amerikaanse muziek, kleurrijk en verrassend.
Onthulling van het nieuwe terras voor de Taveerne van de Heische Tip, met de naam “Heikneuterplein”.
Uniek voor een carnavals vereniging, het financieel ondersteunen van een goed doel met het draaien van het Heikneuter rad tijden de Straatkermis.
Het gevoel na een jaar Prins van de Heikneuters te zijn is eigenlijk niet in woorden samen te vatten, maar als dat toch moet dan is het enige woord geweldig. 

www.cvdeheikneuters.nl

2004 - 2005 Jelle Roefstra 

Een Prins uit Utrech.
Vereerd dat hem het verzoek werd gedaan om Heikneuter Prins te zijn.
Voorwaarde Kick als Adjudant.
Geweldige evenementen meegemaakt, waaronder:
De prachtige Tonpraoters avond, voorafgaand aan de Halfvasten-optocht.
De Halfvasten-optocht gestart met prachtig weer, maar de laatste kilometers waren afzien met ijzige kou en sneeuwbuien.
Resultaat ondanks alles een geweldige 1e prijs.
Kindercarnaval met een geweldige opkomst van kinderen, ouders en opa’s en oma’s allen prachtig uitgedost in het thema Muziek.
Viering van het 20 jarig bestaan van “Zonder drank geen klank” een schitterde muzikale dag met grote belangstelling.
Het is een jaar geweest om met veel plezier op terug te kijken. 

www.cvdeheikneuters.nl

2005 - 2006 Alex van Sonsbeek 

Een bijzonder jaar, Prins zijn van de Heikneuters en in dat zittingsjaar Abraham zien.
Ik kan als Utrechtse Prins terug kijken op een zeer geslaagd jaar met diverse schitterende activiteiten en hoogte punten.
Met de bijscholing met de Raad naar Den Bosch, hier werd het Carnavals museum bezocht waar ik de eerste indrukken op kon doen wat ik het komende jaar kon verwachten.
Bezoek aan diverse verenigingen waaronder de Smouskes en Peelknijnen waren gezellige avonden en waar ik zeker niet aan voorbij mag gaan het Ouwe Wievenbal te Heumen bij de Roare Schutters.
De ½ vasten optocht met weer een eervolle 1e prijs was weer overweldigend met zo’n 25000 toeschouwer.
Het zomerse kindercarnaval was groots en zeker het thema 50 jaar Abraham en Sara werd door de vele kinderen prachtig in beeld gebracht.
“Zonder drank” bracht het hele seizoen mijn lijf lied ten gehore  “Als ik boven op de Dom sta…” Want ik kom uit Utrech, maar met een groot hart voor Zeeland N.Br. 

www.cvdeheikneuters.nl

2006 - 2007 Ed van de Berg 

Op dat moment van schrijven kon het al niet meer stuk, diverse prachtige avonden gehad in het bijzonder het Tonproaters Gala gepresenteerd door Tinus.
De volgende dag Halfvasten optocht met wederom de 1e prijs als beloning.
Nieuw was dit jaar “Fiets hem d’r in” waar de Heikneuters een steentje mochten bij dragen, een evenement voor een goed doel, dit jaar Het Rode Kruis.
Een zwarte bladzijde in het bestaan van de Heikneuters was het overlijden van Vorst en oprichter Cas.
Hij was een geweldige stimulator voor de club, hij zal nog lang in onze gedachten voort blijven bestaan.
Zijn wens, de club hoog te houden en dat zullen we ook zeker doen.
Het kindercarnaval met het thema”Verkeerd” was grootser dan ooit, want carnaval in de zomer is al verkeerd.
Ongeveer 175 kinderen namen deel aan dit spektakel.
De revueavond was weer een geslaagde avond voor en door de campinggasten, de Heikneuter Blues Brothers waren groots.
Een geweldig seizoen met een traan. 

www.cvdeheikneuters.nl

2007 Cas de Greeff †

Toen in 1980 mij als beheerder van de Heische Tip, het verzoek bereikte om mee te willen  werken aan de oprichting van een Carnavalsvereniging op de camping, stond ik wel even raar te kijken. Als carnavalsvierder in hart en nieren, ik was in die tijd lid van de Raad van Elf van Pothuusburg uit Grave, had ik iets van Carnaval in de vakantietijd? Maar een initiatief van je gasten moet je koesteren dus ik zegde mijn volle medewerking toe en stond de eerste jaren garant voor de financiën. Maar hier waren de heren het niet helemaal tevreden mee, ze wilde dat ik hun voorzitter en vorst zou worden. Daar heb ik volmondig ja op gezegd hoewel dat toch wel eens moeilijk is, je zit namelijk met twee petten op die van voorzitter van de club en die van exploitant van de Heische Tip. Maar door goede afspraken te maken is dit toch gelukt. 

www.cvdeheikneuters.nl

2007 - 2008 Rob Dessing 

Ik Prins Rob d’n Urste, wil graag een paar ervaringen met jullie delen die ik meegemaakt heb als Prins van de Heikneuters.
Als eerste wil ik de Heikneuters complimenteren, die met elkaar de organisatie op zich hebben genomen van alles wat in het verleden door Vorst Cas werd geregeld en geloof mij Cas deed heel veel, hij was de spil van de vereniging. Dan mijn onthulling, deze was fantastisch met veel spektakel en dansende bakkers dames. Tot nu toe heb ik ontzettend genoten van alle mooie dagen en avonden waarop er behoorlijk feest is gevierd. Onder andere op de basis van Volkel en de diverse onthullingen van Prinsen. Voor mij als “niet zuiderling” ging er een wereld open. 

www.cvdeheikneuters.nl

2008 - 2009 Gert-Jan Priest 

Ik was zeer verrast toen ik in het laatste weekend van mijn vakantie werd benaderd om de nieuwe Prins te worden, naar een weekje bedenk tijd en overleg besloot ik het te doen.
Mijn onthulling vond ik heel gaaf daar ik in een bal was verstopt en heel mijn dames voetbal team aanwezig was als soort dansmariekes.
Daarna werd ik gelijk goed getest op de Bijscholingsdag, we gingen met zijn alle naar een klein bier brouwerijtje waar we een potje boeren golf speelde en ons werd uitgelegd hoe het bier gemaakt werd maar de grootste proef was toch wel het drinken.
De Halfvasten in Zeeland was iets wat ik nog nooit eerder had gezien deze dag was super het was wel wat koud in de toren maar samen met mijn adjudant en de jeugd Prins en Prinses hebben we een leuke dag gehad.
Helaas kon ik door omstandigheden niet aanwezig zijn op de Heikneuter bingo maar ook deze is goed verlopen.
Nu wacht me hopelijk nog een mooie zomer met “Fiets hem d r in” de vlooienmarkt en natuurlijk als afsluiting een mooi kindercarnaval, ik wens iedereen veel plezier en hopelijk zie ik jullie op een van onze activiteiten.
                                                                                            Met vriendelijke groet Prins Gertjan d’n Urste  

www.cvdeheikneuters.nl

2009 - 2010 Teun den Hartog

Wij zijn in 1974 op de camping gekomen, op een kleine maatschappelijke onderbreking na ben ik altijd lid van de Heikneuters gebleven.
Ik ben dan ook dankbaar dat ik samen met Co Rutting nog steeds lid ben van de club die we toen in 1980 hebben opgericht.
Ik vergeet nooit meer ons eerste officiële optreden in Oss in de Rauwe Ossekar, met Prins Martin de eerste.
Wat waren we zenuwachtig want de helft van de vereniging bestond uit mensen van boven de rivieren, wat weten die nou van carnaval vieren in dit gelouterde Brabant.
Nou lieve mensen laat ik u vertellen dat Carnaval vieren niet zit in waar je vandaan komt, maar dat zit in jezelf.
Ik Prins Teun d'n Urste wens u en eenieder die u lief is een fijne carnaval.  

www.cvdeheikneuters.nl

2010 - 2011 Rinie Kleijngeld 

Toen ze me vroegen of ik Prins wilde worden van de Heikneuters moest ik daar toch wel goed over nadenken. Het is toch ook een eer om Prins te zijn dus ik heb de sprong gewaagd en ik moet zeggen dat het me 200% meeviel.  
Op 29 oktober 2010 was het dan zover , DE Prins onthulling. Het was jammer dat het niet zo druk was maar we hebben er toch een heel gezellig feestje van gemaakt.
Meteen na de onthulling begon het programma van de Heikneuters ,we hebben vele gezellige middagen en avonden gehad. Deze waren met z`n allen of soms met een kleine delegatie, maar altijd was het een feest om met de groep op stap te gaan.
Echt KEI GEZELLIG.
Ook Jolanda en de kinderen vinden het leuk en gezellig met de vrouwen van de raad van elf en natuurlijk met de raad van elf . Het was best een druk programma met de Hei Kneuters. Ook `s winters zitten ze dus zeker niet stil .
Ik vind het een leuke en gezellige carnaval`s vereniging en ik heb er zeker geen spijt van dat ik ja heb gezegd.
Tot slot wens ik iedereen een goed en gezond 2011 en tot ziens op de Camping.
Groetjes Prins Rinie d`n urste. 

www.cvdeheikneuters.nl

2011 - 2012 Willie Vossenberg 

Even voorstellen aan de mensen die mijn nog niet kennen.
Ik ben Willie Vossenberg, ben 55 jaar oud getrouwd met Janny, en heb drie leuke kinderen en drie schatten van kleinkinderen (tot nu toe).
In april 1999 kwamen ik en mijn vrouw en jongste dochter voor het eerst op de Heische Tip.
De oom en tante van Janny stonden op vak vier. En eigenlijk meteen hadden wij zo iets van dat willen wij ook. Er stond toevallig een caravan te koop en dat werd ons tweede thuis.
Naar vijf jaar werd ik gevraagd of ik zin had om bij de raad van elf te komen, dat leek mij wel leuk want jaren geleden zat ik in de Raad van Elf bij CV de Vlaskoppen in Oss.
Toen ik vorig jaar gevraagd werd om adjudant van Prins Rinie te worden heb ik ja gezegd, dat was een mooie kans om van dichtbij te beleven of dat ook zo was.
En ja hoor we hebben een leuk jaar gehad.
Dus toen ik met de onthulling uit de taart kwam en even later mijn adjudant bekend moest maken, heb ik bekend gemaakt dat Rinie mijn adjudant was.
Dus zijn voor dit jaar de rollen omgedraaid en ben ik Prins en Rinie mijn rechterhand.
Samen met hem de Raad van Elf en natuurlijk niet te vergeten de vrouwen er weer een super mooi jaar van te maken.
                                                                                                                       ALAAF Prins Willie de EERSTE. 

www.cvdeheikneuters.nl

2012 - 2013 Marnix van Druten 

Ik ben Marnix van Druten, geboren in Wageningen, maar woon al heel lang in het mooie stadje Grave. Ik ben heel gelukkig getrouwd met mijn meisje Diena en zij is dan ook de moeder van onze twee dochters Anne van 7 en Lotte van 3.
Ik ben zelf werkzaam in een winkel waar ze alles hebben, dus ook carnavals kleding.
We wonen in de binnenstad van Grave, dus dicht bij de gezelligheid.
Wat we zeker niet willen missen is de gezelligheid van de camping.
In Grave zeggen ze: In de zomer op de Tip wonen en ‘s winters in Grave (komt dat even mooi uit). We staan met onze TOER caravan op het strand (wij vinden zelf op het mooiste plekje van de Camping).
Vorig jaar ben ik gevraagd of ik prins wilden worden van de Heikneuters.
Nou daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Dus als je even op deze site in het fotoboek kijkt zul je zien dat ik en mijn gevolg daar wel van genoten hebben. Feesten doen ik al jaren met onze over buren Sander en Mieke. Zij mochten dan ook ontbreken op het mooie feest. We hebben echt met volle verbazing staan te kijken dat deze club sterk gezellig maar ook zeker saamhorig is. We hebben dit jaar al heel veel leuke feesten mee gemaakt en deze club gaat maar door. Ook nu de zomer voor de deur staat zijn wij ook tot de ontdekking gekomen dat in deze club ook nog eens een hoop artiesten zitten.
Dansers ,Zangers,bouwers, cameramensen, regelaars. Wat een gave leuke complete club. Ik zou maar zo zeggen, kom eens kijken. We komen al jaren op de camping en genieten dan ook van het vertier op de camping (in eerste instantie doe je het voor de kindjes maar wij genieten ook). We verheugen ons dan ook zeker weer op de aankomende zomer.
Ik raad iedereen dan ook aan, als je op de camping verblijft, volg die Heikneuters, altijd feest.
                                                                              Vriendelijke carnavals groeten, Marnix van Druten. 

www.cvdeheikneuters.nl

2013 - 2014 Maurice Fransdonk 

Voor diegene die mij nog niet kennen, ik ben Maurice Fransdonk, getrouwd met Bianca en ik heb twee kinderen, Tim en Roos. Tim is al eens jeugd prins van de camping geweest en zijn zus Roos was toen prinses. Wij staan op vak 6c.
Ik wil het graag hebben over de eerste 6 maanden van mijn prins zijn. Het is tot nu toe echt geweldig !! We hebben natuurlijk al heel veel bezoeken afgelegd en een hoop carnavals verenigingen op bezoek gehad. Het is dit jaar extra speciaal omdat het voor onze club een jubileum jaar is, we bestaan 33 jaar !! Vooral het feest met onze donateurs was een top feestje, temeer omdat daar de CD voor de vereniging werd overhandigd ! Het idee daarvan kwam van Gerard Janssen van het dweilorkest Zonder Drank Geen Klank En Mie Ook Nie !! Gerard belde mij en vertelde mij zijn idee, ik was meteen om, geweldig. Gerard had zelf de tekst geschreven en in het geheim spraken we af bij de platen studio waar we in een zeer professionele studio alles hebben opgenomen. Ik vond het fantastisch, ik voelde mij een klein beetje een echte zanger. Nadat ik mijn gedeelte had opgenomen werd een week laten het gedeelte van de dames, die meezingen op de cd, opgenomen. Uiteindelijk stuurde Gerard mij het eind resultaat, oh oh wat was ik trots, wat was dit leuk om te doen zeg, geweldig!! Ik ben heel blij dat ik heb mee mogen doen aan dit prachtige cadeau van Zonder Drank Geen Klank aan CV de Heikneuters.
Ik hoop dat de komende maanden, tot mijn aftreden, ook zo mooi zullen worden als de eerste 6 maanden.
Tegen alle camping gasten wil ik zeggen : Tot van de zomer, dan maken we er weer een gezellige boel van !!
                                                                                                                                                Maurice Fransdonk 

www.cvdeheikneuters.nl

2014 - 2015 Iwan In Den Bosch  

Boeren burgers en buitenlui, toen ze mij gevraagd hadden om voor aankomend jaar prins te worden van C.V. de Heikneuters heb ik mijzelf eens stevig achter de oren gekrabd.
Ik was allereerst geëerd om de vraagstelling maar eveneens vroeg ik meteen wat dit in ging houden. Na een gesprek met de voorzitter en de geheim raad gehad te hebben was ik enthousiast geraakt en heb ik de keuze in overleg met mijn lieftallige vrouw Sabrina gemaakt. Belangrijkste was en is een feestje te bouwen en daar zijn we wel goed in.
De keuze van een adjudant was in deze ook niet moeilijk, een volleerde carnavalsganger en al een ervaring binnen de vereniging en het verenigingsleven heb ik aan mij gekoppeld, Ed van den Berg (hedendaags omgedoopt tot EDjudant).
Aller mooiste om deze beslissing te maken was dat in dit zelfde jaar mijn zoon Delivio omgedoopt werd tot Delivio d’n Urste en dus Jeugdprins van C.V. de Heikneuters is geworden. Dit is een uniek moment daar dit nog nooit voorgekomen was.
Mij werd ook gevraagd een stukje ter kennismaking van mijzelf schrijven voor degene die nog niet bekend was met mij. Iwan In den Bosch is mijn naam en ik sta mag ik wel zeggen bijna mijn gehele leven al op de Heische Tip. Ik ben uit het mooie bouwjaar 1973 en ben getrouwd met mijn grote steun en toeverlaat Sabrina In den Bosch. Ik heb 3 kinderen , Djiwano , Delivio en Danisha. Wij komen uit de hoofdstad van Nederland oftewel het mooie Oss. Ik ben werkzaam als commerciële man bij een van de grootste drukkerijen van Europa en ook nog werkzaam bij Defensie als reservist en in de horeca, voor horeca, artiesten en persoons beveiliging. In mijn spaarzame vrije tijd geniet ik van mijn gezin en vooral mijn verblijf op de camping. Sporten en lesgeven en motor rijden zijn mijn hobby’s
Ik wil voor het jaar dat ik prins ben bij de C.V. de Heikneuters vooral van mezelf laten horen en zien dat we door middel van samenwerkingen een mooi maar vooral gezellig jaar op kunnen gaan zetten met feesten op en om de camping heen.
Daar wij (Ik en mijn Edjudant) aankomend jaar volledig uit onze plaat willen gaan samen met deze vereniging heb ik het thema aan ons gehangen van NO LIMIT, daar het niet gek en gezellig genoeg en er geen limieten zullen zijn.
Ik hoop hiermee een voorstelling van mezelf gegeven te hebben en jullie dit jaar vaak te treffen met een pilske erbij. Alaaaaaaaaafffffff
                                                                                                                 Was getekend; Prins Iwan d’n Urste 

www.cvdeheikneuters.nl

2015 - 2016 Ton van den Bosch 

Ik kwam heel groen bij de carnavals vereniging en kende wel de mensen die erbij zaten maar eigenlijk ook niet en daarom kwam het ook als een verassing dat ze me vroegen om prins te worden en hoefde ik er ook niet lang over na te denken om ja te zeggen en wist ik ook gelijk wie ik als adjudant wou (Henk).
Het was een heel leuk jaar voor ons geweest voor zowel Erica als ik maar ook voor Henk en Lenette. We hebben diverse dingen gedaan maar ook zijn we op vele plaatsen geweest waaronder in Dessel en ook waren we in Macharen geweest waar Henk (letterlijk) uit de kast kwamen ook waren we in Winsum daar waar Henk en Lenette zijn geboren en waar zijn broers ook in de raad zitten.
Ook was het halfvasten in Oss, zeer apart voor mij omdat je daar toch wel heel veel bekende van het werk tegen kwam maar ook vrienden die langs de kant stonden te kijken.
Wel was het een heel roerig jaar in de club en hebben we helaas later ook afscheid genomen van diverse leden van de vereniging. Toch kan ik zeggen dat het een heel mooi jaar is geweest en dat ik altijd goed ben ondersteunt door zowel de raad als door de voorzitter en het bestuur. Ook de dames gingen altijd gezellig met ons mee en daar ook mijn dank voor. 

www.cvdeheikneuters.nl

2016 - 2017 Twan Ploegmakers 

Hoi, ff voorstellen, ik ben Twan Ploegmakers wonend te Oss, ben getrouwd met Miranda, we hebben twee kinderen, Roy (18 mn adjudant) en kim (17). We komen al bijna ons hele leven op de camping maar hebben nu 15 jaar ons eigen caravan op vak 5. Mijn hobby's zijn, vissen, biljarten, darten en een bacootje drinken. Dat ik prins zou worden kwam voor mij als een verrassing en om dat samen met mijn zoon Roy te doen maakt het extra bijzonder, dit was nog niet eerder voorgekomen.
Het jaar is tot nu toe zeer geslaagd geweest, we hebben een leuke club met gezellige mensen. De avonden met de andere carnavalsclubs waren erg gezellig met als hoogtepunt de boomzaagavond en het halfvasten optocht in Oss. Als de rest van het jaar net zo leuk als nu kunnen we zeker terug kijken op een meer dan geslaagd jaar.
                                                                                                            Groetjes Prins Twan (Baco) d'n urste. 

www.cvdeheikneuters.nl

2017 - 2019 Harold Geurts van Kessel 

Wat een eer om 2 jaar Prins te zijn geweest van de Heikneuters!
Ik Harold Geurts van Kessel, wonend in Schaijk samen met Ellen en die verrekte jong,
Bart (11) en Saskia (7), vieren al ruim 12 jaar vakantie op de Heischetip.
Ik kan wel zeggen dat het carnaval in me bloed zit, want ook in Schaijk vieren wij als gezin met volle teugen carnaval. Het is dan ook leuk om naar de bevriende Prinsen-recepties te gaan, maar zeker die van de buurtdorpen. Ik moet zeggen dat de Boomzaagavond toch echt wel één van de top activiteiten is , en wat is het dan fantastisch om dit jaar te mogen winnen van Prins Bart van de Moeslanden. Maar ook de Bingo en de Halvasten-optocht was gaaf om voor de 2e keer weer mee te maken. Ik wil dan ook iedereen bedanken, de Raad van 11 maar ook de dames die achter de Raad van 11 staan. De afgelopen 2 jaren kijk ik met veel plezier terug, en ik wil de nieuwe Prins dan ook voor komend jaar net z’n leuke en mooie tijd wensen.  
                                                                                                               Met vriendelijke groet Prins Harold 

www.cvdeheikneuters.nl

2019 - 2022 Werner Vloet

Dit is mijn 3de seizoen als Prins en dit jaar mocht ik samen heersen met Jeugdprinses Laura en haar Adjudante Joy. Ik mag natuurlijk mijn eigen Adjudant Ton niet vergeten. We mochten het afgelopen seizoen naar de onthulling bij de Rauw Ossekar in november en dit was gelijk de carnaval het enige en laatste uitje. Nadat we de corona controle doorstaan hadden mochten we daar binnen treden. Wel een beetje gek, een feestje houden en dan om 23.00 uur, als het net gezellig wordt, weer naar huis (i.v.m. de coronaregels). Gelukkig zijn die regels nu (hopelijk) verleden tijd en zijn we weer terug in het oude normaal.
In maart hebben we weer een super gezellige boomzaagavond gehad, helaas zonder de Smouskes en de Pepper maar dit keer de Pittenschijters uit Uden als vervanger. Ondanks dat we een supertijd in de 1e ronde neergezet hebben, gingen we helaas niet door naar de finale ronde. Die avond ben ik mijn scepter helaas voor de 1e en laatste keer verloren. Velp ging hiermee vandoor (wellicht met een beetje hulp van Henk) wat mij wat bier gekost heeft wat ik niet erg vond.
Ook zijn we nog naar onze vrienden van Pothuusburg (Grave) geweest en samen met ons jeugdpaar zijn we naar de receptie van de Jeugdsmouskes geweest.
En dan hebben we onlangs ook nog de Heikneuterbingo gehad die goed bezocht is, dit gaan we als vereniging in de zomervakantie nog een keertje doen.
We gaan in de zomer natuurlijk weer een aantal zaken organiseren, als eerste natuurlijk de Braderie. Daarna onze Kindercarnaval. Ben benieuwd wie het jeugdpaar zal gaan zijn het komend seizoen en de dag daarop het vertrouwde ontbijt en in de avond zal er weer een Prinsenbal zijn, wie o wie zal mij gaan opvolgen. En als laatste zal Rap en Ruig ook op het programma staan.
Ik heb genoten van mijn tijd als Prins, het was alleen erg jammer dat Corona ervoor gezorgd heeft dat veel evenementen niet door konden gaan en ik hoop dat mijn opvolger hier geen last van gaat krijgen in zijn seizoen want de uitjes zijn echt iets om naar uit te zien.
Ik sluit nog 1 keer af met mijn lijfspreuk:   Werner voor de sfeer

Met vriendelijke groet

Prins Werner d’n Urste 

© Copyright 2023 CVdeHeikneuters - All Rights Reserved